Nordic Walking en Reuma


Wandelen is goed voor iedereen en een heel geschikte activiteit voor mensen met een reumatische aandoening. Vroeger werd voor mensen met reuma vaak rust voorgeschreven, maar het juist belangrijk om in beweging te blijven.
Bewegen goed is voor lichaam en geest, dat is alom bekend.

Nordic Walking is eigenlijk gewoon wandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale stokken. De speciale stokken zorgen voor minder belasting van de gewrichten van de benen en helpen bij het afzetten. Ook zorgen de stokken voor een goede, rechte houding, waardoor het looppatroon verbetert. Nordic Walking is daardoor nauwelijks vermoeiender dan gewoon wandelen, terwijl er veel meer spieren gebruikt worden, zoals die van het bovenlichaam en armen.


De voordelen van Nordic Walking zijn:

Nordic Walking kan beoefend worden bij alle vormen van reuma: reumato´de artritis, artrose, osteoporose, ziekte van Bechterew en fibromyalgie.

Bij Nordic Walking gaan we uit van rustige ontspannen bewegingen, aangepast op ieders persoonlijke kunnen.U kunt het net zo licht of zwaar maken als U zelf wilt en aankunt.
De oefenstof en de techniek worden aangepast aan de bestaande klachten. Zo zal bij bijvoorbeeld meer klachten aan de benen het accent liggen op extra arm en rompgebruik.
Ook kunnen aanpassingen aan de stokken, zoals verdikte handvatten, andere stoklengte e.d. bekeken worden.
Heeft U een brace of orthopedisch schoeisel, dit is geen belemmering om mee te kunnen doen.


Reuma-Wandelgroep:

Bij de afdeling Arnhem van de Reuma Patienten Vereniging kunt U in een groep Nordic Walken met gelijkgezinden.
Tijd: 13.30 - 14.30 uur.
Startlocatie: Iedere maand starten we vanaf een andere plaats.

De actuele startlocatie vindt U hier: Startlocaties. De groep staat open voor leden van de Reumavereniging Arnhem en hun partner.
Degenen die nog niet kunnen Nordic Walken, leren tijdens de lessen de juiste techniek.

Voor opgave en meer informatie over deelname kunt U contact opnemen met de secretariaat van de vereniging: telnr.: 06-22784676 of mailen naar secretariaat@reuma-arnhem.nl

Wilt U meer weten over Nordic Walking of twijfelt U of U wel meekunt doen, neem dan contact met mij op: telnr.: 06-54376926 of mailen naar info@callunanordicwalking.nl.